Jimmi Therkelsen

Dagens BMXR er uden tvivl en af de mest populære kørere, vi har i Danmark. Overalt han kommer frem, tiltrækker han sig opmærksomhed fra både publikum og fra de andre kørere. For mange af de helt unge kørere, er han et stort forbillede. Hans navn er Jimmi Therkelsen, han er elite-kører og har de seneste par år været en af dansk BMX’ internationale profiler. Han kom i EM-finalen i Verona i 2016 og missede kun lige netop OL-cuttet, da han i forbindelse med kvalifikationen styrtede i et afgørende heat. Flere andre profiler her på BMXR mener, at Jimmi er en af de kørere, vi skal holde særligt øje med i 2017.

Jimmi Therkelsen

Navn: Jimmi Therkelsen
Klub: Roskilde BMX Klub
Alder: 25 år
Klasse: Elite Men
Kører nr: 140
Evt. sponsor/team: Euro Bike BMX Shop og EuroBike Planett Denmark
Kørt BMX siden: 2000, med pause i årene 2011-2012.

Cykel: Jeg kører på en DK cykel, med Onyx nav og primært Box dele.
Bedste resultater: EM finalen i 2016 i Verona, Italien i Elite Men. (8. plads), 3. plads til EM i 2013 i Dessel, Belgien i Men 17-24.
Favoritbane: Jeg kan rigtig godt lide Papendal og Københavns baner. Generelt baner med høj fart, lange langsider og teknisk udfordring er baner, der tiltaler mig mest.
Hvorfor er BMX den fedeste sport? Det er kombinationen af hastighed, teknik, adrenalin, konkurrence og udfordringer.
Hvad forventer du dig af 2017? Jeg forventer at fortsætte min opadgående formkurve og blive endnu bedre i 2017. Jeg vil gerne etablere mig endnu mere som en fast del af den europæiske elite scene.

Har du et hemmeligt tip/trick/kneb du vil dele med os? Hav det sjovt. Uanset hvilket niveau og hvad man laver. Hvis ikke man synes det er sjovt, er det næsten umuligt at forbedre sig. Og så husk at cykle for jeres egen skyld, ikke alle mulige andres skyld.
Hvem er dit idol/idoler? Anders Therkelsen.
Hvem tror du kommer til at smadre de andre for vildt i år? Jeg håber at se fremgang hos mange af de unge danske BMX kørere, og forhåbentligt kan vi se endnu flere lave semi-finaler og endda finaler til de europæiske runder. Så tror jeg også der er et par unge danske gutter i junior men klassen som jeg tror og håber kan gøre en god figur.

Hvad laver du, når du ikke kører bmx? Jeg er i lære som værktøjsmager i Ringsted, hos et firma der hedder Michael Lundbech A/S
Hvad er din livret? Jeg er helt vild med sushi.
Hvis du skulle vælge ét nummer i iTunes, der giver god energi til BMX-træningen, hvad skal det så være? Haha puha, jeg har ret bred musik smag, men hvis jeg skal vælge en enkelt sang som jeg hører tit når jeg varmer op inden løb er det: “Hands in the sky (Big Shot)” med “Straylight Run”. Til hverdags træning kan jeg godt lidt at høre “dakkedak” musik 😅

jimmi therkelsen

Jimmi nygaard Therkelsen