De pønser på noget stort i Varde

I sidste uge kunne man i dagbladet Jyske Vestkysten læse om et nyt, stort Idræts- og Eventcenter, der er under planlægning i Varde. Et projekt til 180 mio. kroner, som vil samle mange af byens foreninger i Danmarks bedste Idræts- og Eventcenter.

Varde BMX Klubs bestyrelse har været med i arbejdet omkring det nye Idræts- og Eventcenter, og tidligere bestyrelsesmedlem Søren Jensen er med i styregruppen. Et af de projekter, der er blevet arbejdet meget med er ”New Sport Arena,” der kan samle flere sportsgrene som eksempelvis bmx, skating, bueskydning, klatring mv under samme tag i en nybygget, fritliggende bygning. New Sport Arena kan ligeledes dele forskellige faciliteter med de øvrige foreninger og vil få adgang til eksempelvis overnatningsfaciliteter, cafeteria, styrkecenter, fysioterapeuter, massører, svømmehal mv.

Full-size indoor supercross BMX bane
Oplægget fra Varde BMX er, at New Sport Arena skal kunne huse en full-size supercross BMX bane. Et overdækket anlæg, der skal kunne give mulighed for at afholde store nationale og internationale stævner og tiltrække kørere og turister fra både ind- og udland. Formanden for Varde BMX Klub, Jesper Christiansen lægger ikke skjul på, at der pt. kun er tale om drømme, visioner og ønsker, men at der arbejdes seriøst med projektet:

”New Sport Arena er et meget ambitiøst projekt, og der er intet, der er sikkert endnu. Vi er pt. i gang med at beskrive og budgettere projektet, og der derfor rigtig lang vej hjem. Både styregruppen bag det nye Sports- og Eventcenter og Kommunen er dog meget samarbejdsvillige og inviterer til, at vi går videre med vores ideer og drømme. Derfor arbejder vi lige nu med de økonomiske rammer og med at etablere samarbejde med de foreninger, som vi kan forestille os kunne få gavn af New Sport Arena, for at sikre en optimal udnyttelse af hallen,” fortæller Jesper Christiansen.

Bliver foreløbig i eksisterende rammer
Varde BMX Klub var senest vært ved DM i BMX i 2016 og har i følge formanden allerede en god bane og et dejligt klubhus. Derfor er der heller ingen aktuelle planer om at skulle flytte klubben:

”Ingen medlemmer af Varde BMX Klub skal være i tvivl om, at vores klub og bane foreløbigt bliver på Højgaardsparken i Varde.  Men arbejdet med det nye Idræts- og Eventcenter har givet os en mulighed for, i samarbejde med kommunen og en række andre foreninger, at se på, om vi kan lave noget rigtig stort sammen her i Varde. Det er en mulighed, vi ikke vil lade passere, så derfor er vi er en håndfuld personer, der i den kommende tid vil arbejde med projektet.”

Du kan læse mere om ideerne i strategiplanen for Idræts- og Eventcentret her: A5 strategiplan_haller_V5 (002)
Nedenfor er side 7, der omhandler New Sport Arena.

 

new sport arena

 


Husk forsikringen!

På grund af skiftet fra DMU til DCU er vi som bmx-kørere fra 1. januar 2017 ikke længere omfattet af en ulykkesforsikring via forbundet. Du skal derfor sikre dig, at du og/eller dit barn er godt dækket ind via din private ulykkesforsikring. BMXR.dk har lavet et samarbejde med Find Forsikring, så du kan få tre gode tilbud på ulykkesforsikringen. Det koster ikke noget at få disse tilbud og du er ikke forpligtet til at tage imod nogle af dem.