Sådan er reglerne nu for brug af klikpedaler i Dansk BMX

Brugen af klikpedaler i BMX har længe været et heftigt diskuteret emne. For hvem må køre med klik og i hvilke løb? Nu ser det endelig ud til, at der er kommet styr på reglerne til de to største løb: DM og National Cup.

Dansk BMX skriver den 4. februar således på sin facebook:

“Som også oplyst i nyhedsbrevet der netop er udsendt fra BMX-udvalget, er det besluttet, at der i National Cup ikke må køres med klikpedaler i blok 1, hvilket vil sige i klassen 12 år og derunder. Brugen af klikpedaler kommer til at følge klassen, men hvordan det helt teknisk kommer til at fungere til løb, bliver uddybet i technical guide, som bliver udsendt i løbet af februar/marts. Det bemærkes at reglerne om klik indføres i technical guide, og at der således ikke er et forbud mod at træne med klikpedaler for disse årgange. Ligeledes gælder forbuddet kun for National Cup og DM, hvorfor de regionale løb, selv må beslutte i deres technical guides, hvad der skal gælde i de regionale løb.

Formand for Dansk BMX, Hans Storm begrunder i nyhedsbrevet bl.a. beslutningen i at National Cup, er tiltænkt som udvikling til de europæiske løb, hvor det oftest ikke er tilladt at køre med klik før klassen 13 år og under.

Det er altså stadig tilladt at træne med klik for alle årgange, ligesom det er op til arrangørerne af de regionale og lokale løb, hvorvidt det tillades at køre med klik i de yngre årgange. Dette vil fremgå af technical guides for de enkelte løb.

klikpedaler

Skriv et svar